Inici

centre cultural | fundació ernest lluch

logo fundacio ernest lluchLa Fundació Ernest Lluch i l'Ajuntament d'Alaquàs han convingut que la seu de la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch es trobe ubicada el Castell Palau d'Alaquàs.

La Fundació Ernest Lluch va nàixer per a fer perviure els valors i l'obra lluchiana, per a mantindre viva la seua polièdrica personalitat, ja que en totes les facetes de la seua vida va destacar pel rigor i la passió que posava.

Particularment, convé destacar també el seu tarannà dialogant enmig de les controvèrsies que el van envoltar i que, potser, és el que els seus assassins van voler tallar de soca-rel una nit del 21 de novembre de 2000.Alaquàs va tindre una especial significació en el trajecte vital d'Ernest Lluch. En el convent de la Puríssima, va ser detingut per la policia política el 24 de juny de 1975 com un dels integrants dels Deu d'Alaquàs, un dels fets més significatius del tardofranquisme. Si més no, es tractava de consolidar una plataforma unitària de partits per a aconseguir la “llibertat, amnistia i estatut d'autonomia”. Aquests esdeveniments posaven en relleu el profund compromís cívic que Ernest Lluch havia contret amb la nostra Comunitat Autònoma. Per això és pel que la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, des de la seua inauguració el passat 8 de maig de 2007, es troba ubicada en aquest esplèndid lloc del Castell Palau d'Alaquàs.


TEXT LEGAL Pare Guillem, 2 .. 46970 .. Alaquàs .. València .. Telf: 961 12 28 28 .. Fax: 961 12 28 29 .. Email: castell@alaquas.org