Presentació del llibre -LA CAÍDA DE LA LUZ- de Roger Swanzy i Mª Teresa Espasa
La presentació comptarà amb la participació de Roger Swanzy, Mª Teresa Espasa i José Antonio Olmedo López Amor.
“La caída de la luz” (Araña Editorial, 2022) és el fruit de la profunda amistat entre Roger Swanzy i María Teresa Espasa. És un text on alguns dels aforismes van ser escrits durant una estada a l’hospital amb una pneumònia causada per COVID-19 al maig de 2020. Per invitació de María Teresa que estava interessada en la possibilitat de realitzar un projecte literari junts, vaig compartir els meus aforismes i així va començar l’aventura d’un dialogue de llums i ombres on els seus versos i els meus aforismes exploren els misteris de la vida i el seu costat contrari. Escriure és una manera de ser fidel a la nostra pròpia soledat; llegir sempre és una soledat compartida. L’essència de l’aforisme és l’insomni perquè la veritat mai descansa. En l’alquímia d’un procés enigmàtic, la poesia expressa la pura emoció de la paraula quan es converteix en la casa de tots. Escriure és abraçar la llum amb versos, paraules que queden quan la veu es va.
Llum o ombra? Hi ha alguna cosa en els nostres ulls que es nega a ser definit.
Roger Swanzy
Co-autora: Teresa Espasa
Nascuda en Dénia (Alacant). Ha estudiat: Filosofia, Teologia i Història de l’Art en la Universitat de València i Arqueologia Bíblica a Israel.
És autora de més d’una dotzena de llibres entre els quals cal destacar: El Bazar de los Insomnios, El gesto habitual de la torpeza. Cuando puedas llama, Primer Premi Vila de Mislata. El Congreso, Primer Premi de Poesia Leonor de Còrdova. En alguna parte es otoño, Premi València de Poesia (Ajuntament de València), Premi de Poesía Ciudad de Montoro. El Banquete, Primer Premi Cambra de Comerç d’Arévalo (Àvila). Premi de la Crítica València al conjunt de la seua obra.
Co-autor: Roger Swanzy
Roger Swanzy és un aforista i traductor (Denton, Texas, els EUA, 1963). Llicenciat en Literatura Anglesa i Nord Americana en l’Austin College, Sherman, Texas (1986). Ha publicat aforismes en diverses antologies: Diccionari Lacònic de Miguel Catalán (Segitur, 2019), “Aforismos Azules” en la revista Cuadernos de Poesía núm. 12 (per a l’Associació: “Poetes sin sofá, 2019), “Aforismes de la felicidad” en La Sonrisa de Nefertiti. Los Aforistas y la felicidad. (ed. Ricardo Virtanen, Cypress Cultura, 2020), “Aforismos de la Esperanza” en Versos versus Virus (Ed. Pablo Blanco, Antología de Poesía durante la pandemia, 2020), Espigas en la era. Micropedia de Aforistas Españoles Vivos (Editorial Cypress Cultura, 2020). “Morfeoismos” en núm. 9 de la revista literària, Crátera. Autor de la gota infinita del deseo(Amargord, 2018).
Autor del pròleg: José Antonio Olmedo López-Amor
Escriptor, crític literari, poeta i editor valencià. Cursa Estudis Hispànics, Llengua Espanyola i les seues Literatures en la Universitat de València. És codirector i cofundador de la revista literària Crátera. Codirector de la revista literària Nueva Clave. Cofundador i coeditor del segell editorial Crátera Editors. Membre de l’Acadèmia Nord-americana de Literatura Moderna Internacional. Membre de la junta directiva de l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris. Membre del consell editorial i delegat territorial a la Comunitat Valenciana de Todo Literatura. Publica entrevistes, crítica literària i articles en revistes com a Quimera, Turia, Los Diablos Azules o Revista de Letras, entre altres. Assessor i col·laborador de la revista cultural universitària Parnaso. Membre del grup literari Poesia 90. Publica els llibres de poesia: Luces de antimonio (2011), El testamento de la rosa (2014) Finalista del VI Premi Nacional Juan Calderón Matador, La soledad encendida (2015), La flor de la vida (2016) Finalista dels Premis de la Crítica Literària de València, Maldito y bienamado bibelot (2017) Guanyador de l’II Premi Nacional de Poesía Isabel Agüera Ciudad Villa del Río, Nubes rojizas (2019) y Actos sucesivos (2020), guanyador de l’III Premi Nacional de Poesia Ateneo Mercantil i finalista dels Premis de la Crítica Literària Valenciana. Publica en 2017 el seu llibre d’assaig i crítica Polifonía de lo inmanente. Apuntes sobre poesía española contemporánea (2010-2017) i en 2020 el seu assaig El pájaro a la rama. Conciencia del tiempo y tiempo de la consciencia en la poesía de Ricardo Bellveser (1977-2020), finalista dels Premis de la Crítica Literària Valenciana). Alguns dels seus aforismes han sigut publicats en la revista Zenda. Ha guanyat, entre altres, els premis Limaclara, d’assaig (2016), Ateneo Mercantil, de poesia (2019) i Isabel Agüera, de poesia (2017). Finalista dels premis Loewe de poesia (2020), Felipe Trigo (2020) i Azorín, de novel·la (2021). El seu blog, Acrópolis de la palabra, és llegit en més de 100 països: https://acropolisdelapalabra.wordpress.com/. Va ser inclòs en l’antologia d’aforismes 11 aforistas a contrapié (Lil·liputencs, 2020), de José Luis Morante. Ha publicat El monstruo en el camerino, el seu primer llibre d’aforismes, en Edicions Trea. També l’excel·lent poemari Aunque maravillosa (Editorial Celya, 2022).
Entrada lliure fins a completar aforament.