QR08 Les Torres

En la part interior de les torres sud-oest i nord-oest del castell, ocupant una estructura interna anteriorment buida, s’han ubicat les escales i ascensors que donen accessibilitat a les diferents plantes i amb això a les estances del monument. A més d’aquestes vies de comunicació, s’han dissenyat plataformes i rampes per a persones amb mobilitat reduïda. Cal ressaltar que la torre nord-oest derrocada en el segle XX es va reconstruir en el procés de rehabilitació del Palau.

 

http://1.bp.blogspot.com/-tPhZgYa3DG4/T8O1kY9kaqI/AAAAAAAAACg/Fx92Rf5SaOA/s1600/Imagen+castillo.jpg

Les torres emmerletades del castell mesuren 24 metres. En l’actualitat, es pot visitar la nord-est, on s’ha col·locat una alçat metàl·lic per a poder accedir als merlets i des d’aquesta altura tota la localitat d’Alaquàs. Aquesta torre està en realitat falsejada a partir de l’última planta ja que la necessitat d’espai de les grans sales de la planta principal va obligar en el seu moment a prescindir de tot el seu alçat. La torre nord-oest derruïda en el segle XX va ser reconstruïda en el procés de rehabilitació.

Resultado de imagen de cuarta torre de alaquas

 

Curiositat: L’Ajuntament d’Alaquàs va encarregar en el 2003 al col·lectiu Art i Entorn (format per professorat dels departaments de pintura i escultura de la Facultat de Belles Arts de València) la construcció d’un element que humanitzara una de les rotondes d’accés principal a aquesta població. Amb assessorament tècnic van crear una gran torre de rajoles de 24 metres d’alt amb una complexa estructura giratòria. Aquest element simbolitza la quarta torre que faltava en un dels extrems superiors del castell.