Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\Castell2018\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\Castell2018\wp-content\plugins\revslider\includes\operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in C:\inetpub\Castell2018\wp-content\plugins\revslider\includes\output.class.php on line 3706
6ª Edició Premis Castell – 2018 – Castell d'Alaquàs

6ª Edició Premis Castell – 2018

L’Orfeó Polifònic d’Alaquàs, la família Romero Pozo i l’investigador Rafa Roca reben els Premis Castell d’Alaquàs.

Alaquàs va lliurar ahir dimecres 4 d’octubre els Premis “Castell d’Alaquàs”, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per commemorar la data històrica del 9 d’Octubre i premiar l’esforç i el treball de la ciutadania en l’art, la ciència i les humanitats. Els premis d’aquesta sisena edició han recaigut enguany en el Orfeó Polifònic d’Alaquàs, la família Romero Pozo i l’investigador Rafa Roca.

L’Alcaldessa d’Alaquàs va manifestar en la seua intervenció que els tres premiats representen els valors humans que sempre hem sentits com a propis, i que per la seva trajectòria de vida van deixant una empremta que volem seguir i que ens va acompanyant obrint les portes del nostre futur com a poble.

Elvira García, també va recordar que el passat 21 d’abril, en la cavalcada cívica que celebrem amb motiu del Centenari de la Declaració del Castell d’Alaquàs com a Monument Històric Artístic Nacional, dipositàrem, en l’anomenada càpsula del temps, els nostres majors anhels i esperances en forma de missatges per al futur. Encara tindrem temps per a poder deixar més missatges, més esperança i més futur.

 

Categoria Arts

Pel que fa a la categoria d’Arts, parlem d’una formació coral amb més de 50 anys de trajectòria. L’Orfeó Polifònic d’Alaquàs s’ha convertit en una de les entitats culturals més antigues del nostre municipi. 

Era l’any 1966 quan el nostre Orfeó Polifònic va fer la seua primera presentació en públic, precisament en un concert de nadales.

Molts han sigut els esdeveniments viscuts al llarg d’aquestos cinquanta anys. Sempre que parlem de l’Orfeó no podem oblidar les seues participacions i guardons aconseguits als certamen nacionals com han sigut els de Torrevella, Sagunt, Tolosa o altres com els de Viena, Paris i Roma.

Han sigut nombroses les actuacions conjuntes amb la Banda de Música d’Alaquàs. També vam ser convidats als concerts de Nadal, a París, França, i vam actuar a la sala d’actes de la UNESCO, junt amb altres agrupacions corals de distints països.

Pel seu treball continuat i les seus il·lusions renovades, hui es vol posar en relleu la seua important aportació cultural i artística.

 

Categoria Ciència i Tecnologia, Emprenedor

A la categoria de Ciència, Tecnologia i emprenedoria s’ha volgut destacar el treball de la família Romero Pozo.

Dedicada des de fa més de 40 anys a l’hostaleria, van elegir Alaquàs per posar en marxa ens seus negocis. Actualment continuen sent part important per al desenvolupament econòmic i social del municipi.

Varen ser pioners en impulsar serveis d’hostaleria als polígons industrials.

Han estat sempre vinculats notablement al moviment associatiu del sector de l’hostaleria a la Comunitat Valenciana, com també a Alaquàs. A més representen un model de cuina de qualitat i gastronomia sempre avançada al seu temps.

Uns valors que han sigut transmesos de pares a fills, aquestos valors són el de l’esperit emprenedor i la superació: claus que han fet de la família Romero Pozo un clar exemple del relleu generacional ben fet en un negoci.

 

Categoria Humanitats

A la categoria Humanitats i Esports, Ciències Socials i Solidaritat s’ha reconegut enguany la tasca realitzada pel nostre investigador i professor universitari Rafa Roca.

Un reconeixement que vol destacar les més de dos dècades d’investigacions i treball altruista per dar a conèixer aspectes del passat d’Alaquàs i la comarca de L’Horta Sud.

Amb aquest guardó es vol reconèixer la seua aportació a la historia local mitjançant la publicació, per exemple de “Quaderns d’Investigació d’Alaquàs.

El seu treball va més enllà. A més de la seua contribució a documentar manifestacions culturals com “el Cant de la Carxofa “ o la “Cordà” destaca la seua trajectòria associativa.

Va ser president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud. Actualment pertany a una desena d’associacions.

 

Commemoració del 9 d’Octubre.

La institucionalització d’aquests premis serveix per commemorar el 9 d’Octubre. Per aquest motiu la valenciana ha estat la llengua vehicular d’aquests premis. Crear aquest premis en aquesta data històrica suposa ubicar-los en el marc simbòlic de pertinença a la nostra Comunitat i situar-los en el context dels valors coincidents entre el nostre poble i la Comunitat, d’esforç, constància, dedicació i compromís de la nostra terra.